Vask din hund med naturlig sæbe

Vask din hund med naturlig sæbe

Vask din hund med marseille sæbe


Marseille sæbe er et meget populært produkt til pleje og husholdnings vedligeholdelse, Marseille sæben har mange anvendelser. Du kan bruge ægte Marseille sæbe til at vaske din hund en gang imellem.


Marseille sæbe et alternative til hundeshampoo


Du kan finde mange shampooer til din hunds pleje i butikkerne. Sammensætningen af disse produkter er designet til at tilpasse sig dit kæledyrs hud og pels. Imidlertid indeholder mange produkter der sælges til dyr kontroversielle og potentiel irriterende eller allergi fremkaldelse ingredienser. 


Du vil gerne vaske din hund en gang imellem, og du leder efter et naturligt produkt? Marseille er et af de bedste alternativer til dyreshampooer og er værdsat for sine mange fordele.


Fordelene ved Marseille sæbe til dyr


Hundepelsens pH er neutral eller svagt basisk og ligger i gennemsnit mellem 7,4 og 8,5 i modsætning til den menneskelige hud, hvis pH er mellem 4,5 og 5,9. Marseille sæbe, med en pH tæt på 10, kan bruges uden risiko for din hund.


Sæben fra marseille har desuden bakteriedræbende egenskaber. Det desinficere og eliminere risikoen for infektion. Nogle hundeejere bruger også Marseille sæbe for at reducere loppe angreb.


Du bør altid vælge en autentisk Marseille sæbe, som ikke indeholder nogen tilsætningsstoffer eller hud irriterende tilsætningsstoffer som konserveringsmidler, farvestoffer eller animalsk fedt. 


Forbered din hund til et bad eller brusebad 


Dyr passer naturligvis på sig selv, og hunde er ingen undtagelse fra reglen. Deres hund er dækket af et lag talg, der giver en naturlig beskyttelse mod ydre aggressioner (støv, forurening….) du skal undgå at vakse din hund for ofte, med risiko for at forårsage kløe og irritation. Faktisk er fire bade om året generelt nok. Du kan også reservere bade til helt specifikke situationer: når din hund klør sig, når den lugter dårligt eller når den har en skade eller et sår.


 Badning kan være en skræmmende eller bekymrende oplevelse for din hund. Du kan afdramatisere denne oplevelse ved at arbejde med at gøre den mere tryg. Du kan starte med at invitere din hund i karret eller bassinet, komplimentere ham og belønne ham med en godbid eller et klap. Du kan så væde ham let, rose ham igen. Din hund vil forbinde badning med et behageligt øjeblik tilbragt i selskab med sin ejer, hvilket udmønter sig i klap og godbidder.


Afhængigt af størrelsen på din hund, kan du bade ham i dit badekar, bruser eller håndvask. For at undgå ubehag eller skade, opfordre vi dig til at  træffe visse foranstaltninger:


  • Fjern skrøbelige og genstande der kan blive vælte ned og ødelagt
  • Luke døren, så din hund ikke vandrer rundt i huset gennemblødt;
  • Forbered din Marseille sæbe og et rent og tørt håndklæde  

En skånsom vask med Marseille sæbe 


Vandet skal være tempereret: vand, der er for varmt, vil skade din hund, mens cand, der er for koldt, vil være ubehagelig. Du kan indstille temperaturen mellem 30 og 35 grader. Du er klar til at begynde at vaske din hund:


  • Fugt forsigtigt hele pelsen, vær opmærksom på de mest følsomme områder som hovedet;
  • Skrub pelsen med en autentisk Marseille sæbe, indtil du får et fint skum, undgå forsigtigt læber, øjne og ører;
  • Masser pelsen blidt i et par minutter;
  • Skyl grundigt, indtil alle spor af sæbe er fjernet;
  • Tør din hund med et rent håndklæde.
  • Under hele vaske processen forslår vi dig at rose og klappe din hund.
  • Brusebad eller badning kan være stressende for din hund, og den bør forbinde dette øjeblik med et særlig oplevelse med sin ejer.

Husk at rense din hund's ting


Din hund er ren, men har du tænkt på at rense dens ting? Du kan vaske dens pude, hans halsbånd i vaskemaskinen ved at bruge økologiske marseille sæbespåner som vaskemiddel. 


Du kan også rense dit kæledyrs legetøj og plastkurv med en svamp opblødt i sæbevand. Husk at skylle godt dem grundigt af med rent vand inden du returnere dem til dit kæledyr! 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.